BIMobject ukończyło budowę japońskiego oddziału BIMobject Japan

10 października 2017 r. BIMobject poinformowało, że firma podpisała umowę z Nohara Holdings na utworzenie japońskiego oddziału: BIMobject Japan. Dzisiaj BIMobject ogłosiło, że utworzenie japońskiego oddziału zostało zakończone, z czego BIMobject posiada w nim 51% udziałów, a Nohara 49%. BIMobject zafakturował także pierwszą gwarantowaną minimalną opłatę licencyjną za technologię i platformę BIMobject w wysokości 1 miliona dolarów, która będzie rocznie opłacana przez oddział w ciągu pierwszych trzech lat funkcjonowania.

"Jesteśmy bardzo dumni z utworzenia filii w Japonii. Rynek tego kraju jest duży i interesujący, a przemysł budowlany musi zmierzyć się z rewolucją w postaci digitalizacji. Ponieważ w październiku ogłosiliśmy nasze plany założenia japońskiej filii, ciężko pracowaliśmy nad dopełnieniem wszelkich formalności, co udało nam się ostatecznie osiągnąć. Jestem ciekawy tego co nas czeka oraz jak wykorzystamy potencjał istniejący na rynku japońskim", mówi Stefan Larsson, prezes i założyciel BIMobject.