Allplan podpisuje umowę o współpracy z BIMobject®

BIMobject AB (BIMobject) rozpoczął współpracę z Allplan GmbH (Allplan), który odgrywa ważną rolę w branży AEC.

Allplan, którego właścicielem jest Nemetschek Group, w 2015 roku osiągnął obroty w wysokości 285 mln EUR. W niedalekiej przyszłości, Allplan dla swoich 40.000 użytkowników opracuje BIMobject App, dając im możliwość pobierania obiektów BIM bezpośrednio z BIMobject Cloud.

Użytkownicy Allplan, głównie architekci i inżynierowie, będą w przyszłości mogli w łatwy sposób pobierać obiekty BIM do swoich projektów z BIMobject Cloud, które ułatwią im codzienną pracę, pozwalając na uzyskanie informacji o cyfrowych produktach i materiałach.

Nemetschek Group, który jest właścicielem Allplan, to jeden z wiodących dostawców oprogramowania do wspomagania tworzenia dokumentacji technicznej, uwzględniając specyficzne wymogi dokumentacji budowlanej.

"Regularnie otrzymujemy zapytania od architektów i inżynierów, którzy potrzebują obiektów BIM określonego producenta w formacie natywnym oprogramowania Allplan. Teraz możemy wreszcie wspomóc ich pracę. Spowoduje to również wzrost użytkowników Allplan z całego świata, którzy korzystają z obiektów BIM producentów materiałów i wyrobów budowlanych", mówi Johannes Reischböck, COO i członek zarządu, BIMobject.

"Nasi klienci skorzystają na współpracy z BIMobject. Architekci i inżynierowie w przyszłości będą w stanie zintegrować obiekty BIM rzeczywistych produktów w swoich projektach. To sprawi, że proces planowania, budowy i eksploatacji budynków będzie bardziej efektywny. " mówi Markus Tretheway, Vice President of Product Management, Allplan.

Aby uzyskać więcej informacji, prosimy o kontakt:

Emma Möllerberg - Kontakt dla prasy

Tel: +46 685 29 00 40